Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Uz Polijas - Baltkrievijas robežas notikusi apšaude

© twitter.com / @Straz_Graniczna

Polijas Aizsardzības ministrija trešdien pavēstīja, ka izsauks Baltkrievijas aizsardzības atašeju saistībā ar šāvieniem, kas raidīti no robežas Baltkrievijas puses un nodarījušu bojājumus Polijas infrastruktūrai.

Vairākas migrantu grupas aizvadītajā naktī mēģināja nelegāli iekļūt Polijā no Baltkrievijas, bet ar šāvieniem no pneimatiskiem ieročiem uz robežas nodarīti bojājumi Polijas apgaismošanas stabiem, trešdien pavēstīja amatpersonas.

"Tika raidīti šāvieni pa apgaismošanas stabiem, ko netālu no Terespoles uz robežas ar Baltkrieviju bija uzstādījuši Polijas karavīri," tviterī pavēstīja Polijas Aizsardzības ministrija. "No pneimatiskajiem ieročiem raidīto šāvienu rezultātā sabojāti prožektori. Šāvieni tika raidīti no Baltkrievijas teritorijas."

Viena migrantu grupa mēģināja ielauzties Polijā pie Melņikas ciema, pavēstīja Polijas robežsardze.

Kopumā aizvadīto 24 stundu laikā notikuši 102 mēģinājumi nelegāli iekļūt no Baltkrievijas Polijā.

Baltkrievijas aizsardzības atašejs izsaukts "sniegt paskaidrojumus" par incidentu līdzās Polijas robežai pie Terespoles, paziņoja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

"Baltkrievijas dienestu provokācijas ir pilnīgi nepieņemamas," tviterī uzsvēra ministrs.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas nelegāli iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš 8.novembra notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā. Ir arī notikušas migrantu sadursmes ar Polijas robežsargiem, armiju un policiju.

Eiropas Savienība (ES) apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.