Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Burgundijas vīndariem šis gads bijis īpaši slikts

© cnn.com

Francijas Burgundijas vīndari ir vienisprātis par vienu - 2021. gads bija sliktākais no visiem, kurus var atcerēties, raksta cnn.com.

Aprīlī notika katastrofa. Pat tad, kad viņu vīnogulāju smalkie pumpuri plauka, laika prognozes brīdināja par pēkšņu un sezonālu temperatūras pazemināšanos.

Trīs naktis vīndari palika savos vīna dārzos, dedzot sveces, izmisīgi cenšoties glābt savas ražas no sala postījumiem. Burgundijas vīndaru ražas ir vienas no vērtīgākajām pasaulē. Viss bijis veltīgi.

Temperatūra nokritās tik zemu, ka dažviet tika zaudēta puse ražas, un Francija pasludināja "lauksaimniecības katastrofu".

Burgundijas vīna namu federācijas prezidents saka, ka trīs salnu naktis reģionam izmaksāja 1 miljardu eiro (1,1 miljardu ASV dolāru). Runājot par viņa paša ražu, viņš saka, ka tika zaudēti 70% viņa baltvīna vīnogu un 40% sarkano vīnogu.

"Tas ir dramatiski mums visiem. Burgundija ir maza, un mūsu mazajam reģionam tas ir kaut kas ļoti, ļoti smags. Bet tāda ir dzīve. Labā ziņa ir tā, ka plūksim vairāk vīnogu. Nākamā raža ir pēc 10 mēnešiem, tāpēc jābūt optimistiem, " vīndaris apgalvo.