Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainā atklāta valsts apvērsuma gatavošana

© facebook.com

Ukrainā atklāta valsts apvērsuma gatavošana, kurā iesaistīti Krievijas pilsoņi un kuru plānots īstenot nākamnedēļ, piektdien preses konferencē paziņojis prezidents Volodimirs Zelenskis.

Sīkākas ziņas par gatavoto apvērsumu Zelenskis nesniedza, kā arī tieši nevainoja tajā oficiālo Maskavu, lai gan plaši izteicās par Krievijas karaspēka koncentrēšanu pie Ukrainas robežām, uzsverot, ka Kijeva ir gatava militārajai eskalācijai.

Kremlis nekavējoties noliedzis jebkādu savu saistību ar apvērsuma gatavošanu, norādot, ka tam nav plānu piedalīties šādās darbībās.
"Mums problēmas rada ne tikai Krievijas Federācija un iespējamā eskalācija; mums ir lielas iekšējās problēmas. Esmu saņēmis informāciju, ka 1.-2.decembrī mūsu valstī notiks valsts apvērsums," izteicās Zelenskis.
Viņš piebilda, ka valsts apvērsuma gatavošanu apliecina varasiestāžu rīcībā esošie audioieraksti.

Tikmēr Ukrainas izlūkdienests informējis, ka Krievija pie valsts robežām sakoncentrējusi vairāk nekā 90 000 karavīru, norādot, ka tas varētu liecināt par iebrukuma gatavošanu janvāra beigās vai februāra sākumā.

"Šodien pastāv draudi, ka rīt būs karš," preses konferencē norādīja Zelenskis. "Mēs esam pilnīgā sagatavoti eskalācijai. Mums jāpaļaujas uz sevi, uz mūsu armiju. Tā ir spēcīga."