Francijas potenciālais kandidāts prezidenta vēlēšanās bailes no Covid-19 vērtē kā pārspīlētas

© Reuters/Scanpix/Leta

Francijas galēji labējais komentētājs un potenciālais kandidāts prezidenta vēlēšanās Ēriks Zemūrs pirmdien izteicies, ka bailes no koronavīrusa esot pārspīlētas.

Zemūra nostāja ir pretēja Eiropas valstu īstenotajai politikai, kas ietver ierobežojumus kustības brīvībai, lai savaldītu kārtējo vīrusa vilni.

"Mums ir jāatgriež šī epidēmija pareizajās proporcijās. Mēs esam daudz spēlējuši uz cilvēku bailēm. Mēs esam gājuši pārāk tālu, un mēs esam gājuši pārāk tālu kopš paša sākuma," radiostacijai "France Info" sacīja Zemūrs.

Zemūrs, kurš ticis notiesāts par rasu naida kurināšanu, sabiedriskās domas aptaujās izvirzījies par nopietnu konkurentu Nacionālās apvienības (RN) līderei Marinai Lepēnai, kura jau ir paziņojusi, ka kandidēs nākamā gada aprīlī gaidāmajās vēlēšanās.

Aptaujas liecina, ka viņš varētu izkonkurēt Lepēnu un iekļūt vēlēšanu otrajā kārtā, kur viņam nāktos sacensties ar aptauju favorītu pašreizējo Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.

Zemūrs, kurš atbalsta stingru nostāju tādos jautājumos kā imigrācija, islāms un nacionālā identitāte, paziņojis, ka atļaus trešo Covid-19 vakcīnas devu tikai cilvēkiem, kas vecāki par 65 gadiem.

Francijas atbildīgās iestādes ir rekomendējušas atļaut revakcināciju cilvēkiem, kas vecāki par 40 gadiem.

Zemūrs arī gatavojas atcelt Covid-19 sertifikātus, kas pašreiz Francijā tiek prasīti iekļūšanai bāros, restorānos, muzejos un sporta pasākumos.

Zemūrs aizvadīto nedēļas nogali pavadīja Londonā, kur tikās ar Londonas francūžiem. Gaidāms, ka 5.decembrī viņš oficiāli paziņos par savu nodomu kandidēt prezidenta vēlēšanās.