Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

"Tesla" auto īpašnieki nav varējuši tikt savās automašīnās

© Kaspars Krafts / F64

“Tesla” automašīnu īpašnieki ziņo, ka nav varējuši tikt savās automašīnās un tās piedarbināt pēc tam, kad transportlīdzekļa izstrādātaja aplikācija atteikusies darboties.

Vairāki “Tesla” automašīnu īpašnieki savo sociālo tīklu profilos dalījušies ar ziņu, ka aplikācijā viņu mobilajos telefonos notikusi savienojuma kļūme. Ar šīs aplikācijas palīdzību vadītājam ir iespējams atslēgt savu automašīnu un to iedarbināt.

“Tesla” vadītājs Īlons Masks sniedzis atbildi, kad kāds vadītājs no Dienvidkorejas par kļūmi ziņoja sociālajā medijā “Twitter”. Maska atbilde vēstīja: “Risinām!”.

Mirkli vēlāk aplikācija atkal bija pieejama un vadītāji varēja turpināt savu ceļu.

Bet skāde jau bija nodarīta. Vairāki klienti ir ļoti neapmierināti par šādu misēkli, jo nav varējuši izmantot savas automašīnas.

“Esmu iestrēdzis stundas attālumā no mājām, jo parasti izmantoju telefonu, lai iedarbinātu automašīnu,” ziņoja kāds vadītājs.

No aplikācijas nestrādāšanas cieta aptuveni 500 cilvēku, bet piecas stundas vēlāk joprojām 60 cilvēkiem nebija iespējams piekļūt saviem auto.

Musks savā “Twitter” profilā atvainojas “Tesla” automašīnu īpašniekiem un garantē, ka otrreiz šāda kļūme netiks pieļauta.