Šodien Austrijā protestē pret obligāto vakcīnu [papildināts 18.37]

© twitter.com

Austrijā, Vīnē šodien norisinājās protesta akcija, kurā cilvēki iebilda pret jaunajiem ierobežojumiem un valdības pieņemto lēmumu par obligāto vakcīnu.

Austrija spēra šajā pandēmijā Eiropā vēl nepieredzētu soli - tās valdība paziņoja, ka no 1. februāra vakcinācija pret koronavīrusu visiem būs obligāta.

Kā zināms, Austrijas valdība nolēmusi vismaz uz 10 dienām slēgt gandrīz visus pakalpojumus un iestādes. Tāpat cilvēkiem ir aizliegts bez vajadzības pamest savu mitekli.

Protesta akciju rīko Austrijas Brīvības partijas atbalstītāji.

Mediji ziņo, ka gājiena dēļ traucēta satiksme Vīnes centrā. Daži protestētāji apmētājuši policistus ar pudelēm. Vairāki cilvēki aizturēti.

"Gaisotne ir nokaitēta," atzinis policijas pārstāvis.

Kā ziņots, Austrijas valdība nolēmusi no pirmdienas noteikt valstī karantīnas režīmu, kas sākotnēji būs spēkā desmit dienas. Šajā laikā lielākā daļa veikalu būs slēgti un kultūras pasākumi nenotiks. Skolas pāries uz attālinātām mācībām, tomēr būs atvērtas tiem, kuri nevar mācīties mājās.

Austrija sākotnēji noteica karantīnas režīmu tiem, kas nav potējušies pret Covid-19 vai to pārslimojuši. Šie noteikumi stājās spēkā pirmdien, bet, saslimušo skaitam turpinot strauji pieaugt, valdība paziņoja, ka nav citu variantu, kā piemērot karantīnas režīmu visiem.

Pēc desmit dienām tiks izvērtēti karantīnas režīma rezultāti, un, ja saslimušo skaits nebūs pietiekami mazinājies, tas, iespējams, tiks pagarināts vēl par desmit dienām.

Vēlākais, no 13.decembra, karantīnas režīms tiks atcelts vakcinētajiem un Covid-19 pārslimojušajiem cilvēkiem, bet nevakcinētajiem ierobežojumi paliks spēkā.

Svarīgākais