Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Rinkēvičs: Covid-19 pandēmija rada izaicinājumus- pieaugošā dezinformācija, politiskie spēki mēģina izmantot situāciju sava labā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) forumā "Demokrātijas nākotne" Viļņā vērsis uzmanību uz Covid-19 pandēmijas radītajiem izaicinājumiem demokrātiskajām vērtībām, pavēstīja Ārlietu ministrijā.

Uzstājoties sesijā par noturības pret populismu veidošanu demokrātiskās sabiedrībās, ministrs norādīja uz Covid-19 pandēmijas radītajiem izaicinājumiem - pieaugošo dezinformāciju un atsevišķu politisko spēku mēģinājumus izmantot situāciju savu mērķu īstenošanai.

Rinkēvičs uzsvēra neatkarīgo mediju lomu dezinformācijas novēršanā, kā arī nepieciešamību attīstīt un starptautiski veicināt globālās digitālās pārvaldības normas, kas aizsargā izteiksmes brīvību un privātumu tiešsaistē, vienlaikus padarot iespējamu vēršanos pret dezinformāciju.

Tāpat ministrs aicināja uz vienotu Eiropas Savienības atbildi dezinformācijas operācijām.

Reaģējot uz satraucošajām tendencēm - demokrātijas telpas sašaurināšanos un autoritārisma iesakņošanos, Lietuvas Ārlietu ministrija 19. un 20.novembrī Viļņā organizēja forumu "Demokrātijas nākotne". Tas pulcēja ārlietu ministrus, starptautisko organizāciju, pilsoniskās sabiedrības, akadēmisko aprindu un neatkarīgo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kā arī demokrātijas aktīvistus.

Forums norisinājās, atbalstot ASV prezidenta Džo Baidena iniciēto augsta līmeņa sanāksmi par demokrātiju, kas norisināsies 9. un 10.decembrī.