Roterdamā protestē pret Covid-19 ierobežojumiem; policijas šāvieni ievaino cilvēkus, nekārtības, haoss

© instagram.com

Vardarbība izcēlās demonstrācijas laikā pret koronavīrusa ierobežojumiem, un daudzi pauda bažas par 2G koronavīrusa piekļuves caurlaides sistēmu. Ja tiks ieviesta 2G sistēma, tas nozīmēs, ka vairākās vietās, tostarp bāros un restorānos, tiks ielaisti tikai no Covid-19 atveseļojušies un pret šo slimību vakcinētie cilvēki. Pašlaik Nīderlandē tiek izmantota 3G sistēma, kas nodrošina piekļuves caurlaides arī cilvēkiem, kuru koronavīrusa infekcijas tests ir negatīvs, izmantojot 24 stundas pēc caurlaides.

Policija Roterdamā raidīja vairākus brīdinājuma šāvienus nekārtību laikā uz galvenā ceļa pilsētas centrā. "Ir ievainojumi, kas saistīti ar šāvieniem," teikts policijas paziņojumā. Raidorganizācija NOS paziņoja, ka divi cilvēki tika ievainoti pēc tam, kad policija raidīja mērķtiecīgus šāvienus. Iepriekš policija raidīja arī brīdinājuma šāvienus.

Lai atjaunotu kārtību, tika nosūtīta policijas nemieru vienība. “Dažādās vietās ir izcēlušies ugunsgrēki, notiek uguņošana, policija izdarījusi vairākus (brīdinājuma) šāvienus. Policija ir lielā skaitā un cenšas atjaunot kārtību.

Tika slēgtas arī vairākas Roterdamas metro pieturas, tostarp pieturas pie Centrālās stacijas un rātsnama un uz vietējiem ceļiem arī aicināja autovadītājus izvairīties no Roterdamas centra, ziņo ANP.

Svarīgākais