Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

"Prāta Vētru" Lielbritānijā fani nēsāja uz rokām, tiešā nozīmē

© Publicitātes foto

Lielbritānijas latviešiem valsts svētku svinēšana ceturtdien, 18. novembrī, izvērtās ļoti īpaša, jo Londonā slavenajā "O2 Shepherd’s Bush Empire" koncertzālē ar ietilpību 2000 cilvēkiem uzstājās "Prāta Vētra". Sajūsminātie koncerta apmeklētāji atzina – šis ir lielisks veids, kā nosvinēt Latvijas dzimšanas dienu, vēsta lsm.lv.

Jau krietnu laiku pirms durvju atvēršanas bija sastājusies pamatīga rinda. Lai iekļūtu pasākumā, bija nepieciešams uzrādīt vai nu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, vai arī negatīvu testu, ne vecāku par 24 stundām.

Bija izpārdotas teju visas biļetes, "Prāta Vētrai" pulcējot fanus ne tikai no visas Anglijas, bet pat no Latvijas, bija arī daudz cittautiešu.

Londonā dzīvojošais Riāzs: "Es mīlu "Prāta Vētru", viņiem ir ļoti garš nosaukums, bet vienalga mīlu viņus! Klausos viņu mūziku, kopā ar savu partneri Martu, tagad tā ir viena no manām mīļākajām grupām."

Londonā dzīvojošā Jana: "Esam jau otro reizi, pirms četriem gadiem biju uz koncertu, un tagad atkal. Tā taču ir mūsu mīļākā grupa! Mēs esam no Latvijas, un Lietuva arī mums pievienojās."

No Polijas atbraukusī Agata: "Protams, mīlam "Prāta Vētru", gandrīz 20 gadus! Sekojam gandrīz visur!"

Londonā dzīvojošā Zaiga: "Visi svētki ir šeit - sirsniņā! Vismīļākajai Latvijai!"

Lielbritānijā dzīvojošās Amanda un Gunta: "Nu, mana bērnības grupa..."

"Man liekas, ka viņiem ir kaut kāda ekstra emocionalitāte šiem koncertiem.

Jo to arī paši cilvēki saka, ka viņi nāk kā uz tādu mazu gabaliņu Latvijas uz mūsu koncertiem. Nu, kaut kādu māju sajūtu noķert.

(..) Kā mēs zinām, pasaule paliek arvien... mēs daudzas tautas samaisamies kopā. Turēt godā latviešu valodu. Protams, bērnus nevajag ar varu piespiest, bet tā, lai ar mīlestību viņi zin to valodu (..)," sacīja "Prāta Vētras" dalībnieki.

Koncerta beigās Renāru Kauperu kopā ar Latvijas karogu sajūsminātie fani vārda tiešā nozīmē nēsāja uz rokām, grupai arī vairākas reizes nācās atgriezties atpakaļ uz skatuves.