Sīrietim, kurš sadūra vairākus cilvēkus Vācijā, varētu būt islāmistu motīvi

© AP/Scanpix/Leta

Sīrietim, kurš apsūdzēts četru cilvēku ievainošanā šomēnes ar nazi ātrvilcienā Vācijas Bavārijas pavalstī, varētu būt bijuši islāmistu motīvi, paziņojusi prokuratūra.

"Noziegumā nevar izslēgt islāmistu fonu," otrdien paziņoja Minhenes prokuratūra. Sākotnēji izmeklētāji sacīja, ka nekas neliecina par šādu motīvu.

Prokuratūra paziņoja, ka par šādu virzienu liecina apsūdzētā konta saturas sociālajā tīklā "Facebook" un teroristu organizācijas "Islāma valsts" propagandas video, kas tika atrasts pie apsūdzētā.

Lieta nodota Bavārijas policijas pretterorisma vienībai, kas turpina izvērtēt dokumentus un datu nesējus, kuri konfiscēti aizdomās turamajam.

Tiek uzskatīts, ka 27 gadus vecais aizdomās turamais rīkojās viens, 6.novembrī uzbrūkot pasažieriem ātrvilcienā no Rēgensburgas uz Nirnbergu.

Viņš tika aizturēts un nogādāts psihiatriskajā slimnīcā. Sākotnējais novērtējums bija, ka vīrietis cieš no paranoidālas šizofrēnijas un visticamāk nav saucams pie kriminālatbildības par nodarīto.

Prokuratūra viņu apsūdz slepkavības mēģinājumā un smagu miesas bojājumu nodarīšanā.

Pēc vairākiem letāliem incidentiem pēdējos gados Vācijā joprojām spēkā augsts trauksmes līmenis, jo tiek uzskatīts, ka iespējami jauni islāmistu un galēji labējo terorakti.

Pagājušā gada maijā Vācijas tiesa piesprieda sīriešu džihādistam mūža ieslodzījumu par kāda vācieša noduršanu un viņa partnera ievainošanu homofobiskā uzbrukumā Drēzdenē. Savukārt jūnijā kāds somālietis nodūra trīs sievietes Bavārijas pilsētā Vircburgā.

Svarīgākais