Polijā sākta izmeklēšana par uzbrukumu valsts Robežsardzei

© EPA/Scanpix/Leta

Polijas prokuratūra sākusi izmeklēšanu par uzbrukumu valsts Robežsardzei un citu drošības dienestu darbiniekiem, nelegālajiem imigrantiem cenšoties no Baltkrievijas puses ielauzties Polijas teritorijā, paziņojusi policija.

Otrdien spriedze pieauga pie Kuzņicas robežšķērsošanas punkta, kur kopš nedēļas sākuma uzturas liels skaits migrantu, vēsta Polijas ziņu aģentūra PAP.

Migranti apmētāja Polijas drošības dienestu darbiniekus ar akmeņiem un citiem priekšmetiem, kamēr Polijas robežsargi atbildēja ar ūdens metējiem. Sadursmes ilga divas stundas, žurnālistiem stāsta amatpersonas.

Komentējot notikušo, Polijas policijas priekšnieks Jaroslavs Šimčiks otrdien intervijā medijiem paziņoja, ka Sokulkas prokuratūra sākusi izmeklēt uzbrukumus Polijas policistiem, robežsargiem un karavīriem.

"Mēs savācam visus priekšmetus, ar kuriem tika apmētāti tie, kas stāvēja sardzē uz Polijas robežas, un atvairīja šo brutālo uzbrukumu," pavsētīja Šimčiks.

"Tas parādīs, pret ko mēs cīnāmies," viņš piebilda.

Šimčiks informēja, ka sadursmēs cieta deviņi policisti, divi robežsargi un karavīrs. Iepriekš mediji ziņoja, ka cietuši deviņi drošības dienestu darbinieki.

Nelegālo imigrantu uzbrukumos pamatā piedalījās "jauni agresīvi vīrieši" maskās, bet viņi šķita labi apmācīti un pieredzējuši dažādās kaujasdarbības formās, sacīja Šimčiks.

"Manā vērtējumā visagresīvākie starp viņiem bija cilvēki no Baltkrievijas drošības dienestiem, kas bija kūdītāji" sacīja Šimčiks.

Svarīgākais