Lietuvas Seims paudis atbalstu Polijai

© facebook.com

Lietuvas Seims ceturtdien, Polijas Neatkarības dienā, īpašā rezolūcijā paudis atbalstu kaimiņvalstij, kurai pašlaik nākas aizstāvēt savu teritoriju un Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas pret nelegālo migrantu pieplūdumu.

Par šādu rezolūciju nobalsojuši 96 Seima deputāti, pret nav balsojis neviens, bet viens parlamenta loceklis no balsošanas atturējies.

Rezolūcijā arī uzsvērta nepieciešamība pastiprināt dialogu starp Eiropas Komisiju (EK) un Polijas institūcijām, tiecoties izaicinājumus abu pušu attiecībās risināt pragmatiski.

Dokumentā atzinīgi novērtēti centieni kopā ar kaimiņvalstīm rast risinājumus Eiropas Savienības (ES) līmenī - sankcijas pret visiem Minskas režīma izveidotās migrantu kontrabandas shēmas dalībniekiem, ES migrācijas politikas un tiesību sistēmas sakārtošanu, lai dalībvalstis, pret kurām vērsts hibrīduzbrukums, varētu uz to reaģēt nekavējoties.

Kā norādīts rezolūcijā, situācijas eskalācija liecina, ka Baltkrievijas režīms pāriet uz aktīvām uzbrūkošām un provokatīvām darbībām.

Jau ziņots, ka pie Polijas robežas ar Baltkrieviju kopš pirmdienas valda īpaši saspringta situācija un notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

ES apsūdzējusi Minskas autoritāro režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Svarīgākais