Mēģinājumi nelegāli šķērsot Lietuvas robežu kļūst aizvien vairāk

© lrytas.lt / Ekrānuzņēmums

Lietuvas robežsargi šodien jau fiksējuši vairāk mēģinājumu nelegāli šķērsot robežu nekā visā pagājušajā diennaktī, ziņu aģentūru BNS informējis Valsts robežsardzes dienesta (VSAT) pārstāvis Ģiedrjus Mišutis.

Otrdien robežsargi jau likuši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 174 migrantiem, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvā, tikmēr visas pagājušās diennakts laikā Lietuvā nav ielaisti 73 ārvalstnieki.

"Ir grupiņas, vērojama kustība. Ne visi, kas šodien tuvojas [robežai], izšķiras to šķērsot, ir arī tādi, kuri atkāpjas," norādījis VSAT pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, lielākā migrantu koncentrācija izveidojusies uz dienvidiem no Baltkrievijas, Polijas un Lietuvas robežu saskares punkta.Situācija ir saspringtāka nekā iepriekš, bet īpašas nekārtības nav fiksētas, stāstījis Mišutis.

Kā ziņots, Lietuvas robežsardze pārdislocējusi spēkus, reaģējot uz notikumiem pie Baltkrievijas robežas ar Poliju, kur kopš pirmdienas sapulcējušies tūkstošiem migrantu, kuri mēģinājuši izjaukt robežas nožogojumu, lai pārkļūtu Polijas pusē.

Kopš 3.augusta, kad saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu Lietuvas robežsargi sāka likt migrantiem doties atpakaļ, neatļautās vietās šķērsot robežu liegts kopumā jau vairāk nekā 6000 ārvalstniekiem. No gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti gandrīz 4200 nelegālie migranti.

Svarīgākais