Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Pasaulē

Vides aizstāvju organizācija "Greenpeace" iesūdzējusi tiesā "Volkswagen"

© Reuters/Scanpix/Leta

Divi vides aizstāvju organizācijas "Greenpeace" direktori kopīgi ar kādu klimata aktīvistu iesnieguši prasību Braunšveigas tiesā pret Vācijas autobūves koncernu "Volkswagen", apgalvojot, ka autoražotājs neveicina klimata aizsardzību.

Prasības iesniedzēji norāda, ka "Volkswagen" emitētie oglekļa dioksīda izmeši būtiski veicina klimata krīzi un tās radītās sekas. Viņi apgalvo, ka autoražotāja biznesa modelis nav savietojams ar mērķi, kas paredz ierobežot temperatūras pieaugumu pasaulē par 1,5 grādiem.

Prasības iesniedzēji cita starpā pieprasa, lai "Volkswagen", vēlākais, līdz 2030.gadam pasaulē pārtrauktu pārdot automobiļus ar iekšdedzes dzinējiem.

Ja šī tiesas prāva būs veiksmīga, tad līdz 2040.gadam tiks emitēti par divām gigatonnām mazāk oglekļa dioksīda izmešu salīdzinājumā ar "Volkswagen" pašreizējiem plāniem, skaidro prasības iesniedzēji.

"Volkswagen" komentārus šajā jautājumā šobrīd nesniedz, taču uzņēmums jau iepriekš pavēstījis, ka, vēlākais, līdz 2050.gadam vēlas kļūt par oglekļa dioksīdu izmešu ziņā neitrālu autoražotāju.