Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Bērniem spēcīga reakcija uz "Moderna" vakcīnu

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

ASV farmācijas lieluzņēmums "Moderna" pirmdien paziņoja, ka izmēģinājumos konstatēta "spēcīga neitralizējoša antivielu reakcija" sešus līdz 11 gadus vecos bērnos uz "Moderna" Covid-19 vakcīnu, vienlaikus norādot, ka drīzumā globālajiem regulatoriem  tiks iesniegti izmēģinājumu dati.

"Mūs iedrošina [vakcīnas] mRNA-1273 imūngenicitātes un drošības profils bērnos, kas ir vecāki par sešiem un jaunāki par 12 gadiem, un mēs esam gandarīti, ka pētījumā apstiprināti primārie imūngenicitātes mērķi," paziņojumā apliecināja "Moderna" vadītājs Stefāns Bansēls.

Dati no klīniskajiem izmēģinājumiem ar vairāk nekā 4700 bērnu "demonstrē spēcīgu imūnreakciju mēnesi pēc otrās devas", teikts "Moderna" paziņojumā.

Farmācijas uzņēmums "Pfizer" pagājušajā nedēļā paziņoja, ka "Pfizer" vakcīnas efektivitāte piecu līdz 11 gadus vecu bērnu vidū attiecībā uz simptomātiskas slimības novēršanu ir 90%.

ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) otrdien sasaukusi neatkarīgo ekspertu konsultatīvo padomi balsojumam par to, vai dot zaļo gaismu "Pfizer" vakcīnai.

Kopš pandēmijas sākuma ASV no Covid-19 miruši vairāk nekā 150 piecus līdz 11 gadus veci bērni, liecina oficiālās aplēses.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija apliecinājusi, ka ir gatava uzsākt 28 miljonu piecu līdz 11 gadus vecu bērnu vakcināciju, tiklīdz zinātnes aģentūras būs vakcīnu apstiprinājušas.