Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas un Ķīnas karakuģi veikuši pirmo kopīgo patrulēšanu Klusajā okeānā

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Krievijas un Ķīnas karakuģi no 17. līdz 23.oktobrim veikuši pirmo kopīgo patrulēšanu Klusā okeāna rietumdaļā, sestdien paziņojusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

Maskava un Pekina, kas oktobra pirmajā pusē organizēja kopīgus karaflotes manevrus Japāņu jūrā, pēdējo gadu laikā, saasinoties abu valstu attiecībām ar Rietumiem, veidojušas ciešāku militāro un diplomātisko sadarbību.

Abu lielvaru karaflotes manevrus uzmanīgi novēroja Tokija, kas nedēļas sākumā pavēstīja, ka desmit krievu un ķīniešu karakuģi izpeldējuši caur Cugaru šaurumu, kas atdala abas lielākās Japānas salas - Honsju un Hokaido, taču tiek atzīts par starptautiskajiem ūdeņiem.

"Patrulēšanas ietvaros kuģu grupa pirmo reizi izgāja caur Cugaru šaurumu," apstiprināts Krievijas Aizsardzības ministrijas izplatītajā paziņojumā.

"Patrulēšanas uzdevums bija Krievijas un Ķīnas valsts karogu demonstrēšana, uzturot mieru un stabilitāti Āzijas-Klusā okeāna reģionā, un abu valstu jūras ekonomisko aktivitāšu subjektu aizsardzība," piebildusi ministrija.