Nedēļu pēc notiesāšanas Lielbritānijā atkārtoti aiztur latviešu dzērājšoferi

Lielbritānijā aizturēts Latvijas valstspiederīgais, kurš pie auto stūres bija sēdies alkohola reibumā tikai nedēļu pēc viņam piemērotā auto vadīšanas aizlieguma par līdzīgu pārkāpumu, vēsta britu laikraksts "The Shetland Times".

21 gadus vecajam Edvardam Kukutim pagājušo trešdien Lielbritānijas tiesa piemēroja 750 sterliņu mārciņu soda naudu un uz diviem gadiem atņēma autovadītāja tiesības.

Latvijas valstspiederīgais pirmo reizi aizturēts 21.augustā, braukājot pa Lervikas pilsētu alkohola reibumā, kas trīs reizes pārsniedz atļauto līmeni.

Taču jau nedēļu pēc sprieduma pasludināšanas, agrā 24.novembra rītā Kukutis lielveikala "Tesco" stāvvietā aizturēts pie automašīnas stūres alkohola reibumā, turklāt braucot ar neapdrošinātu automašīnu.

Viņa asinīs konstatētais alkohola līmenis četras reizes pārsniedza atļauto normu.

Policijai ziņoja Kukuta kolēģi no lielveikala "Tesco", kas bija noraizējušies par iespējamiem draudiem, redzot viņu alkohola reibumā sēžamies automašīnā.

Lervikas apgabala tiesas prokurors Dankans Makenzijs tiesā norādīja, ka iepriekšējais bargais sods liecina, ka Kukutis arī toreiz pieķerts salīdzinoši stiprā alkohola reibumā.

"Viņam ir ļoti augstprātīga attieksme attiecībā uz to, kas viņam pienākas. Viņš nedomā, ka satiksmes noteikumi attiecas uz viņu. Es neatceros, ka kāds būtu atkārtoti nonācis tiesas priekšā tik īsā laikā pēc sprieduma par tieši tādu pašu pārkāpumi. Turklāt šis gadījums ir ļaunāks, jo alkohola līmenis viņa asinīs bija lielāks," pavēstīja Makenzijs.

Prokurors aicināja konfiscēt Kukuta automašīnu, raksturojot viņu kā personu, "kurš rada būtiskus draudus citiem autovadītājiem un gājējiem".

Kukutis tiesā atzina savu vainu par sēšanos pie stūres alkohola reibumā, neapdrošināta auto vadīšanu un tiesas noteiktā auto vadīšanas aizlieguma pārkāpšanā.

Apsūdzētā advokāts Tomijs Allans tiesai Kukuta uzvedību skaidroja ar faktu, ka viņš ir vienīgais bērns ģimenē un pirmo reizi dzīvo prom no savām mājām un dzimtās valsts.

"Protams, viņš dzer pārāk daudz, bet Latvijā viņš nekad nav iekūlies nepatikšanās," sacīja advokāts.

Jurists skaidroja, ka policija konfiscējusi Kukuta automašīnu, līdz ar to vairs nepastāv draudi, ka viņš atkal varētu sēsties pie stūres alkohola reibumā.

Tiesa noraidīja advokāta lūgumu atbrīvot apsūdzēto no ieslodzījuma un kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Tiesa arī konfiscējusi Kukuta automašīnu, ko viņš par 1600 sterliņu mārciņām iegādājās no sava drauga, kam viņš par pirkumu vēl joprojām ir parādā 1200 mārciņas.

Nākamā tiesas sēde nolikta uz 15.decembri.

Svarīgākais