Haiti bandas līderis draud nogalināt nolaupītos amerikāņu misionārus

© AP/Scanpix/Leta

Haiti bandas līderis draud nogalināt Ziemeļamerikas misionāru grupu, ko viņa banda nolaupīja pagājušajā nedēļas nogalē, liecina videoieraksts ar šiem draudiem.

Trešdien uzfilmētajā video, kas ceturtdien publicēts sociālajos medijos, ir redzams bandas līderis Vilsons Žozefs bruņotu vīru ielenkumā pie zārkiem, kuros atrodas piecu viņa bandas locekļu līķi.

"Tā kā es nesaņemu, ko man vajag, es nogalināšu šos amerikāņus," draudēja Žozefs.

Nolaupītāji pieprasa 17 miljonu ASV dolāru lielu izpirkumu par ķīlnieku atbrīvošanu, pavēstīja ziņu avoti drošības spēkos.

17 ASV un Kanādas misionāri un viņu bērni sestdien tika nolaupīti gaišā dienas laikā, kad viņi apmeklēja bāreņu namu Portoprensas austrumu rajonā, kuru kontrolē šī banda.

ASV Ohaio štatā bāzētā organizācija "Christian Aid Ministries", kurai pieder nolaupītie misionāri, pavēstīja, ka šajā grupā ir 12 pieaugušie vecumā no 18 līdz 48 gadiem un pieci bērni vecumā no astoņiem mēnešiem līdz 15 gadiem.

ASV ir ieteikušas saviem pilsoņiem neceļot uz Haiti, sevišķi cilvēku nolaupīšanu dēļ, starp kuriem regulāri ir ASV pilsoņi.

Haiti policija kopš 2020.gada decembra meklē Žozefu par dažādiem noziegumiem, tostarp slepkavību, cilvēku nolaupīšanu, automašīnas zādzību un kravas automašīnu nolaupīšanu.