Austrāliešu premjeri ietērpj austriešu tautastērpā

Korejiešu suvenīru ražotāji, gatavojoties Seulā notikušajam G-20 samitam, apliecinājuši savas vājās ģeogrāfijas zināšanas. Lellīti, kas attēlo Austrālijas premjeri Džūliju Gilardu, viņi nez kādēļ ietērpuši sarkanbaltajās Austrijas karoga krāsās un kļūdu labojuši tikai pēc Austrālijas vēstniecības izteiktā aizrādījuma.

Atzīmējot vadošo pasaules valstu līderu ierašanos Seulā, vietējās varas iestādes bija finansējušas māksliniecisku kompozīciju, izliekot apskatei visu dalībvalstu līderu lellītes, kas bija tērptas attiecīgās valsts tautastērpos. Ar Austrālijas premjeri sanācis nesmukums, jo viņu attēlojošā lellīte ieģērbta sarkanā sarafānā un baltā priekšautiņā. Kad Austrālijas vēstniecība par to izteikusi aizrādījumu, korejieši bijuši pilnīgā neizpratnē un apjautājušies – kā, vai tad tieši jūsu valstī netika radītas leģendārās "Mūzikas skaņas"?

Galu galā kritika ņemta vērā un kompozīcijas veidotāji steigšus piemeklējuši Gilardas lellītei citu tērpu. Tā kā laika meklēt kaut ko Austrālijai atbilstošu nav bijis, viņi piešķīruši premjerei tumšu, oficiālu kleitu. "Tā tomēr ir labāk nekā austriešu tērps," atzinusi vēstniecība.

AFP atgādina, ka Gilarda Austrālijas premjeres amatu ieņem jau kopš jūnija, kad tajā nomainīja iepriekšējo premjeru Kevinu Radu. Tomēr šķiet, ka daudzi politiķi vēl nav pieraduši pie varas maiņas Austrālijā – kad tur nesen viesojās ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, viņa pamatīgi izgāzās, nodēvējot Gilardu par "premjeru Radu".

Svarīgākais