Marks Zakerbergs atvainojas par "Facebook" ķibeli

© Scanpicx

"Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs atvainojies par "traucējumiem", kas radušies pēc tam, kad tā sociālo mediju pakalpojumi ir samazinājušies, ietekmējot vairāk nekā 3,5 miljardus lietotāju visā pasaulē, ziņo ziņu portāls bbc.com.

Miljardieris atvainojās pēc tam, kad pirmdien pēc iekšējas tehniskas problēmas Facebook, Messenger, Whatsapp un Instagram nonāca bezsaistē.

Pakalpjumi atgriezās tikai pēc pusnakts.

Miljardiem cilvēku stundām ilgi atradās bez sociālo mediju rīkiem, uz kuriem viņi paļāvās, lai uzturētu kontaktus ar draugiem un ģimeni. Daudzi ziņoja, ka viņi nevar piekļūt pakalpojumiem, kuriem nepieciešama Facebook pieteikšanās.

Tikmēr uzņēmumi visā pasaulē, kas izmanto sociālos medijus, lai sazinātos ar klientiem, saskārās ar negaidītu finansiālu triecienu.

Domājams, ka pats Cukerbergs ir zaudējis aptuveni 6 miljardus ASV dolāru no savas bagātības, kad "Facebook" akcijas strauji kritās, liecina biznesa vietnes Fortune izsekošanas programmatūra.

"Downdetector", kas izseko pārtraukumus, paziņoja, ka visā pasaulē ir ziņots par aptuveni 10,6 miljoniem problēmu - tas ir lielākais skaits, kāds jebkad reģistrēts.

Svarīgākais