Londonā degvielas krīze: panika pie uzpildes stacijām un nesamērīgi augušas taksometru pakalpojumu cenas

© SCANPIX

Londonas degvielas uzpildes stacijās jau trešo dienu garās rindās stāv mašīnas. Lielbritānijas valdība apgalvo, ka panikai nav pamata un nav jāsteidz iegādāties rezerves.

Britu valdība notiekošajā ažiotāžā vaino sabiedrību, kura pēc ziņām pat problēmām autopārvadāšanas jomā degvielu sākusi pirkt vairāk nekā parasti. “Ja autovadītāji degvielu iegādātos kā parasti, problēmu nebūtu,” vēstījis Ministru kabinets.

Transporta ministrs aicinājis autobraucējus apdomāties un netaisīt paniku, jo valstī degvielas esot pietiekami,” raksta “Sky News”.

Lielbritānijas satiksmes ministrs Grānts Šaps laikrakstam uzsvēris: “Es domāju, ka ir svarīgi zināt, ka valstī sešās naftas pārstrādes rūpnīcās un 47 uzglabāšanas iekārtās ir pietiekami daudz degvielas, un degvielas valstī netrūkst.”

Arī Londonā dzīvojošie latvieši uz savas ādas izjūt degvielas problēmas. “Londonā degvielas krīze. Tagad taksis mājās pēc 7h maiņas man maksā tikpat, cik nopelnu 3 stundās,” mikroblogošanas vietnē raksta Londonā dzīvojoša latviete.

Lielbritānijas valdība jau piektdien aicināja sabiedrību atturēties no paniskas degvielas pirkšanas pēc tam, kad daļa degvielas uzpildes staciju tikusi slēgta, jo kravas automobiļu šoferu deficīta dēļ tie nespēj saņemt piegādes.

Britu laikraksti plaši ziņo par šo problēmu, ko izraisījusi koronavīrusa pandēmija un Lielbritānijas izstāšanas no Eiropas Savienības (ES), radot krīzi pārvadājumu sektorā.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais