Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas "zaļo" līdere: Krievija bremzē dabasgāzes piegādes Eiropai

© AFP/Scanpix/Leta

Vācijas "zaļo" partijas kanclera amata kandidāte Annalēna Bērboka ceturtdien apsūdzēja Krieviju manipulācijās ar gāzes piegādēm Eiropai, lai varētu panākt ātrāku gāzes vada "Nord Stream 2" nodošanu ekspluatācijā.

"Krievija bremzē dabasgāzes piegādes Eiropai. Iemesls tam ir acīmredzams: Putina režīms cenšas pastiprināt politisko spiedienu, lai ātrāk saņemtu atlikušās atļaujas "Nord Stream 2" un nodotu to ekspluatācijā," Vācijas mediju grupai RND pavēstīja Bērboka.

Viņa aicināja Vācijas valdību rīkoties apņēmīgi, prasot Krievijai izpildīt savas saistības un piegādāt pietiekošus gāzes apjomus pa esošajiem gāzes vadiem.

"Federālā valdība virzīja gāzes vada būvniecību pretēji visām šaubām, brīdinājumiem un bažām un tagad maksā par to, jo tagad Vācija atrodas šantāžas situācijā, par ko bieži tika brīdināts," uzsvēra Bērboka.

Kā ziņots, ASV enerģētikas ministre Dženifera Granholma trešdien izteica brīdinājumu par gāzes cenu manipulēšanu Eiropā, ņemot vērā Eiropas Parlamenta (EP) locekļu paustās apsūdzības, ka Krievija vainojama cenu kāpumā.

Vairāk nekā 40 EP locekļi nosūtījuši vēstuli, kurā tie apsūdz Krievijas gāzes gigantu "Gazprom" cenu manipulācijā.

Viņi uzskata, ka Krievijas gāzes plūsmas samazināšana caur Ukrainu ir Maskavas mēģinājums piespiest Vāciju apstiprināt tikko pabeigtā gāzesvada "Nord Stream 2" darbības sākšanu.

"Gazprom" šīs apsūdzības noliedz.