Brazīlijas prezidentam jādomā, ko iesākt ar 760 440 dāvanām

Šā gada nogalē beigsies Brazīlijas prezidenta Luisa Inasio Lulas da Silvas pilnvaru termiņš un viņam nākas domāt, ko iesākt ar 760 440 dāvanām, kuras politiķis saņēmis savas prezidentūras laikā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Spānijas laikrakstu El Pais.

Atšķirībā no daudzām citām valstīm, kuru vadītājiem pēc pilnvaru termiņa beigām tiek dota tikai iespēja izpirkt dāvanas, Brazīlijā kopš 1992. gada spēkā ir likums, saskaņā ar kuru visas dāvanas, kas saņemtas, pildot amata pienākumus, ir politiķa personīgais īpašums. Tas nozīmē, ka, pametot prezidenta rezidenci da Silvam nāksies domāt, kur uzglabāt savu vērienīgo kolekciju. El Pais vēsta, ka prezidents kopš 2003. gada janvāra dāvanās saņēmis aptuveni 80 000 dažādas ērtības gleznu, vairāk nekā 1000 futbola kreklus ar 85 klubu un izlašu simboliku, savukārt oriģinālāko dāvanu starpā ir Saūda Arābijas karaļa uzdāvinātie zelta zobeni, kas inkrustēti ar rubīniem, smaragdiem un briljantiem kā arī Spānijas karaļa dāvātā kristāla kompota krūze.

Prezidenta rezidencē pilnā sparā turpinās visas šīs mantības iesaiņošana un pēc El Pais datiem, būs nepieciešamas vismaz 11 kravas automašīnas, lai aizvestu dāvanas. Ir skaidrs, ka prezidenta dzīvoklī Sanbernardu du Kampas pilsētā visai kolekcijai vietas nebūs un klīst baumas, ka viņš gatavojas īrēt īpašu noliktavu, kur uzglabāt dāvanas. Iespējams, ka daļa no tām tiks pārdota - šādā gadījumā pirmpirkuma tiesības pienāksies valstij.

Svarīgākais