Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Maskavā notikuši protesti pret vēlēšanu rezultātu falsifikāciju

© SCANPIX

Maskavā vairāki simti cilvēku pirmdien sapulcējās uz miermīlīgu demonstrāciju, lai nosodītu parlamenta vēlēšanu rezultātu falsifikāciju.

Radiostacija "Eho Moskvi" ziņoja, ka aptuveni 300 cilvēki sapulcējās Puškina laukumā Maskavas centrā, lai pieprasītu Krievijas prezidenta Vladimira Putina atkāpšanos.

"Eho Moskvi" vēstīja, ka cilvēki sapulcējušies pēc Komunistiskās partijas aicinājuma.

Ziņapmaiņas lietotnē "Telegram" izplatītajos video redzams liels cilvēku pūlis, kas skandē "Krieviju bez Putina" un "Mēs nepiedosim".

Laikraksts "Novaja gazeta" ziņoja, ka policija aizturējusi vienu cilvēku, kas izkliedzis ieslodzītā Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija vārdu, bet pēc tam šis cilvēks atbrīvots.

Maskavā protesti ir aizliegti, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, taču opozīcija pārmet valdībai, ka tā izmanto pandēmiju, lai apklusinātu kritiku.

Jau vēstīts, ka Krievijas opozīcijaapsūdzējusi varasiestādes Valsts domes vēlēšanu rezultātu masveidīgā viltošanā.

Svētdien noslēdzās trīs dienas ilgusī balsošana, pirms kuras utina autoritārais režīms izvērsa nesaudzīgu kampaņu pret saviem oponentiem, jo aptaujas liecināja, ka valdošās partijas "Vienotā Krievija" popularitāte bija nokritusies līdz rekordzemam līmenim.

Neskatoties uz to, "Vienotā Krievija" paziņojusi, ka tai atkal izdevies nodrošināt Valsts domē konstitucionālo vairākumu.