Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Vilcienu satiksme starp Viļņu un Varšavu varētu tikt uzsākta nākamā gada vidū

© pexels.com

Vilcienu satiksme starp Viļņu un Varšavu varētu tikt uzsākta nākamā gada vidū, piektdien paziņojis Lietuvas satiksmes ministrs Marjus Skuodis, kas Varšavā ticies ar Polijas infrastruktūras ministru Andžeju Adamčiku.

"Domājams, ka jau nākamgad varēsim ērti ceļot vilcienā starp Lietuvas un Polijas galvaspilsētām ar vienu pārsēšanos Kauņā. Dzelzceļa kompānijas strādā pie vilcienu sarakstiem un cenu politikas, un šodien abu valdību līmenī vēlreiz apliecināta apņemšanās šo vilcienu palaist nākamgad," viņš norādījis.

Pagarinot esošo maršrutu Kauņa-Bjalistoka, vilcieni starp Viļņu un Varšavu varētu kursēt divreiz dienā.

Kā pastāstījis Skuodis, Polija nopietni apsver Lietuvas aicinājumu palīdzēt Baltijas valstīm veidot efektīvu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" infrastruktūras pārvaldību.

"Poļi noskaņoti strauji īstenot "Rail Baltica" būvniecību un apsvērs mūsu aicinājumu iesaistīties šā modeļa īstenošanā," pastāstījis ministrs.

Lietuva, Latvija un Igaunija vienojušās, ka varētu tikt izmantots integrēts "vienas pieturas aģentūras" princips, proti, pārvadātāji, kas gribētu izmantot šo dzelzceļa līniju, varētu vērsties pie jebkura no trim pārvaldītājiem.