Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Poliju septembrī centušies nelegāli šķērsot jau 3200 migranti

© Reuters/Scanpix/Leta

Polijas robežsargi kopš septembra sākuma novērsuši vairāk nekā 3200 mēģinājumus nelegāli iekļūt Polijā, šķērsojot robežu ar Baltkrieviju.

Tostarp 238 šādi mēģinājumi notikuši ceturtdien, paziņojis Polijas robežsardzes dienesta preses pārstāvis.

Tikmēr grupa bēgļu, kas jau piecas nedēļas uzturas teritorijā starp Polijas un Baltkrievijas robežām, vēl arvien dzīvo improvizētajā nometnē mežā.

Polijas robežsardzes dienesta preses pārstāvis sacīja, ka šos migrantus apgādā Baltkrievija, bet to nav iespējams pārbaudīt, jo Polija aizliegusi žurnālistiem un labdarības organizācijām piekļūt migrantiem.

Latvijas, Lietuvas un Polijas valdības uzskata, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu uz Eiropas Savienību (ES).

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pats maijā sacīja, ka ķersies pie šāda paņēmiena, reaģējot uz sankcijām, ko ES piemēroja Baltkrievijai.

Polija ir izsludinājusi ārkārtējo stāvokli uz robežas ar Baltkrieviju, un ārvalstu pilsoņiem ir aizliegts apmeklēt pierobežu.

Polija izvietojusi uz robežas tūkstošiem karavīru un ceļ dzeloņstiepļu žogu, lai neielaistu migrantus valstī. 60 kilometrus garš žoga posms jau ir pabeigts.

Polijas un Baltkrievijas robeža ir 418 kilometrus gara.