Lielbritānijas valdība gatavojas samazināt viesstrādnieku skaitu

© Scanpix

Lielbritānijas valdība gatavojas jau ar 2011. gadu samazināt viesstrādnieku skaitu, kas ierodas no valstīm, kas nav ES dalībvalstis, ziņo BBC.

Paredzētais samazinājums 2011. gadā būs no 13% līdz 25% viesstrādnieku.

Šāds samazinājums var tikai par 20 % samazināt valdības uzdevuma izpildi imigrantu skaita samazināšanā.

Lielāks imigrantu skaita samazinājums iespējams tikai uz studentu, kā arī augsti kvalificēto viesstrādnieku ģimenes locekļu rēķina, norāda Migrācijas konsultatīvā padome.

Ekspertiem migrācijas jautājumos jāpalīdz valdībai noteikt iespējamo viesstrādnieku skaita limitu, lai tā varētu pieņemt lēmumu, kuram jāstājas spēkā 2011. gada aprīlī.

Kā norāda ekspertu komisijas vadītājs Deivids Metkalfs, 2011./2012. gadā augsti kvalificētajiem viesstrādniekiem būs jāizdod no 37,4 līdz 43,7 tūkstošiem darba vīzu.

Migrācijas lietu ministrs Demians Grīns norāda, ka valdība savu lēmumu darīs zināmu

tuvākajā laikā. Vienlaikus Grīns uzsver, ka šis lēmums nebūs viegls un vēl grūtāk būs imigrantu daudzumu samazināt līdz vajadzīgajam līmenim.

„Ieviešot viesstrādnieku skaita ikgadējo limitu mēs varēsim samazināt to cilvēku skaitu, kas ierodas Lielbritānijā Lielbritānijā no valstīm, kas nav ES dalībvalstis. Mums jāsamazina viesstrādnieku skaits līdz dažiem desmitiem tūkstošu, britu ekonomika no tā necietīs” norāda Grīns.

Valdība iespējams skatīs arī jautājumu par vīzu izsniegšanas ierobežošanu ārvalstu studentiem un imigrantu ģimenes locekļiem kā arī liegt viesstrādniekiem iespēju saņemt pastāvīgas uzturēšanās atļauju.

Svarīgākais