Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju vairāk nekā 10 migrantus

© AP/Scanpix/Leta

Aizvadītajā diennaktī Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju vairāk nekā desmit migrantus, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvas teritorijā, piektdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Vairākās vietās kaimiņvalsts pusē lietuviešu robežsargi novērojuši migrantus, kas pietuvojušies robežai, bet nav mēģinājuši to šķērsot un vēlāk atgājuši tālāk Baltkrievijas teritorijā.

VSAT paziņojumā norādīts, ka patrulēšana Lietuvas pusē joprojām tiek veikta pastiprinātā režīmā.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai šovasar krasi pieauga, un kopš gada sākuma Lietuvā aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedza 4100. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

No 3.augusta saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Aizvadītā mēneša laikā šķērsot robežu neatļautās vietās liegts nedaudz vairāk par diviem tūkstošiem migrantu.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Svarīgākais