No holeras Haiti miruši jau 1186 cilvēki

Haiti Veselības ministrija piektdien apstiprinājusi vēl 86 cilvēku bojāeju no holeras, tādējādi šī slimība zemestrīces izpostītajā valstī laupījusi dzīvību jau teju 1200 cilvēkiem, bet vēl vairāk nekā 19 000 ārstējas slimnīcās.

Kā norāda ministrijas pārstāvji, kopējais holeras upuru skaits mēneša laikā sasniedzis 1186 cilvēkus.

Centienus ierobežot slimības izplatību pēdējās dienās būtiski kavējuši nemieri galvaspilsētā Portoprensā, kur notikušas sadursmes starp demonstrantiem un ANO miera uzturētājiem, kas tiek vainoti holeras epidēmijas izraisīšanā.

Iedzīvotāju nelabvēlība pret ANO spēku klātbūtni izraisījās, izplatoties ziņām, ka holeras epidēmija Haiti sākusies, vielām no Nepālas miera uzturētāju bāzes kanalizācijas septiķa nokļūstot Artibonitas upē - no tās vietējie iedzīvotāji ņem dzeramo ūdeni, tur mazgā veļu un peldas.

ANO apgalvo, ka veiktas dažu Nepālas karavīru pārbaudes, tomēr nav konstatēts, ka viņi būtu inficējušies ar holeru. Savukārt Haiti veselības aizsardzības jomas amatpersonas uzsver - jākoncentrējas uz epidēmijas apturēšanu, nevis centieniem noskaidrot, kas to izraisījis.

Protesti pret ANO miera uzturētāju klātbūtni sākās pirmdien Kapaijēnā, valsts ziemeļos.