Jaunzēlandē reģistrēts pirmais nāves gadījums pēc "Pfizer" potes saņemšanas

© EPA/Scanpix

Jaunzēlandē, iespējams, reģistrēts pirmais ar Covid-19 vakcīnu saistīts nāves gadījums, vēsta medijs "Bloomberg".

Jaunzēlandes veselības aizsardzības iestādes ziņo par pirmo nāves gadījumu valstī, kas, iespējams, saistīts ar "Pfizer" Covid-19 vakcīnu.

Jaunzēlandes Neatkarīgās vakcīnas pret Covid-19 uzraudzības padome paudusi, ka kāda sieviete pēc vakcinācijas ar "Pfizer" poti saskārusies ar nopietnām veselības problēmām, kā rezultātā iestājusies nāve.

Sievietei radās problēmas ar sirds veselību. Viņai radās miokardīts jeb sirds iekaisums. Miokardīts tiek uzskatīts par retu "Pfizer" vakcīnas blakusparādību.

Šobrīd nāves gadījumu izskata tiesu medicīnas speciālisti, lai varētu precīzāk noskaidrot, vai nāve iestājusies pateicoties saņemtajai vakcīnai. Tomēr Jaunzēlandes vakcinācijas padome uzskata, ka šis nāves gadījums varētu tikt saistīts ar poti. "Šis ir pirmais gadījums Jaunzēlandē, kad nāve pēc vakcinācijas ir saistīta ar "Pfizer" Covid-19 vakcīnu."

Šobrīd Jaunzēlandē strauji ir uzliesmojis koronavīrusa delta paveids. Jaunzēlandē vakcinēšanās tempi pret Covid-19 ir visai zemi. Šobrīd valstī vakcinēšanā pret Covid-19 izmanto vien "Pfizer" poti. Līdz šim vakcīnu pret Covid-19 Jaunzēlandē saņēmuši aptuveni 23% iedzīvotāju.

Svarīgākais