Valsts prezidents: Latvija atbalsta Moldovu tās eirointegrācijas ceļā

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvija arī turpmāk atbalstīs Moldovu tās eirointegrācijas ceļā, sniedzot praktisku reformu pieredzi un ekspertu palīdzību, to Valsts prezidents Egils Levits šodien Kijevā apliecināja tikšanās laikā ar Moldovas prezidenti Maiju Sandu.

Valsts prezidenta kancelejas sniegtā informācija liecina, ka abu valstu vadītāji šodien piedalās starptautiskajā Krimas platformas atklāšanā Ukrainas galvaspilsētā.

Moldovas prezidente pateicās Latvijai par atbalstu, uzsverot, ka mūsu valsts pieredze ir ārkārtīgi svarīga Moldovai un tiek ar pateicību pieņemta, norādīja Valsts prezidenta kancelejā.

Abas puses lielu uzmanību sarunā veltīja likuma varas stiprināšanai un tieslietu sistēmas transformācijai Moldovā. Levits dalījās ar Latvijas pieredzi par noteiktu tieslietu sistēmas pārveides, pretkorupcijas jautājumu loku, akcentējot Latvijas augstskolu iespējas apmācīt jaunos Moldovas profesionāļus.

Sandu izteica Moldovas gatavību paplašināt tirdzniecību un ekonomisko sadarbību ar Latviju. Moldovas līdere arī ielūdza Valsts prezidentu tuvākajā laikā apmeklēt Moldovu oficiālā vizītē.

Svarīgākais