Baltkrievija pieprasa ASV samazināt savas vēstniecības darbinieku skaitu

© AFP/Scanpix

Reaģējot uz jaunajām ASV sankcijām, Baltkrievija trešdien pieprasījusi Savienotajām Valstīm samazināt savas vēstniecības darbinieku skaitu Minskā.

"Amerikas pusei ieteikts līdz 1.septembrim samazināt darbinieku skaitu savā Minskas vēstniecībā līdz pieciem cilvēkiem," paziņojis Baltkrievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

Viņš piebildis, ka šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz Vašingtonas "bezkaunīgo un atklāti naidīgo rīcību".

"Ņemot vērā Vašingtonas rīcību, lai samazinātu sadarbību visās jomās un ekonomiski noslāpētu mūsu valsti, mēs diezgan objektīvi neredzam nekādu jēgu tik nozīmīga personāla klātbūtnei," norādījis Baltkrievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

Viņš arī pavēstījis, ka Baltkrievija ir atsaukusi savu piekrišanu Džūlijas Fišeres iecelšanai par ASV vēstnieci Baltkrievijā.

Gadu pēc pretrunīgi vērtētajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām Lielbritānija, ASV un Kanāda pirmdien paplašināja sankcijas pret Baltkrieviju un tās prezidentu Aleksandru Lukašenko.

Cita starpā sankcijas piemērotas arī Baltkrievijas Nacionālajai olimpiskajai komitejai, kas, kā uzskata ASV, atmazgā naudu, izvairās no sankcijām un apiet vīzu aizliegumus.

Svarīgākais