Privātuma beigas: “Apple” sāks skenēt iPhone telefonā esošo saturu

© Pixabay

"Apple" plāno instalēt programmatūru iPhone tālruņos, lai meklētu attēlus, kas ļaunprātīgi izmanto bērnus, ziņo “Financial Times”. Tiesa, šobrīd šis plāns attiecas tikai ASV. Taču ASV datu drošības eksperti brīdina, ka tas varētu pavērt iespēju miljoniem cilvēku personīgo ierīču uzraudzībai arī citās valstīs.

Laikraksts vēsta, ka "Apple" šīs nedēļas sākumā iepazīstinājis atsevišķus pētniekus ar sistēmu “neuralMatch”, uzsverot ka plašāki skaidrojumi un plāni tiks publiskoti tuvākā laikā.

Šīs jaunās programmatūras ieviešana ir “Apple” mēģinājums rast kompromisu starp paša solījumu aizsargāt klientu privātumu un pastāvīgajām valdības, tiesībaizsardzības iestāžu un bērnu drošības aizstāvju prasībām sniegt lielāku palīdzību kriminālizmeklēšanā, tostarp terorisma un bērnu pornogrāfijas jomā, norāda “Financial Time”.

Datu drošības pētnieki, kuri atbalsta centienus apkarot vardarbību pret bērniem, ir nobažījušies, ka "Apple" riskē ļaut valdībām visā pasaulē piekļūt saviem pilsoņu personas datiem. “Tā ir absolūti šausminoša ideja, jo tā novedīs pie lielapjoma uzraudzības. . . mūsu tālruņiem un klēpjdatoriem, ” sacīja Ross Andersons, Kembridžas universitātes drošības inženierijas profesors.

Lai gan sistēma izstrādāta, lai atklātu seksuālu vardarbību pret bērniem, to varētu pielāgot, lai meklētu citus mērķtiecīgus attēlus un tekstu, piemēram, tādus, kas ir vērsti pret valdību.

"Tas nojauks dambi - valdības to prasīs no visiem," sacīja Džona Hopkinsa universitātes drošības profesors Metjū Grīns, kurš, pēc laikraksta domām bijapirmais pētnieks, kurš publicējis tvītu par šo jautājumu.

Svarīgākais