Pasaulē kopš pandēmijas sākuma ar koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 200 miljoni cilvēku

© Scanpix

Pasaulē kopš pandēmijas sākuma Ķīnā 2019.gada decembrī ar koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits pārsniedzis 200 miljonus, liecina aģentūras AFP aplēses, apkopojot oficiālos datus.

Domājams, ka patiesais skaitlis ir lielāks, jo, neskatoties uz pastiprinātu testēšu daudzās valstīs, paliek nepamanīts liels skaits mazāk smagu vai asimptomātisku gadījumu.

Inficēšanās gadījumu skaits šobrīd strauji pieaug galvenokārt vīrusa daudz lipīgākā delta paveida izplatīšanās dēl, bet nāves gadījumu skaits pieaug lēnāk, liecina dati.

Pēdējās septiņās dienās pasaulē reģistrēti vidēji 600 000 jaunu gadījumu dienā, kas ir par 68% vairāk nekā jūnija vidū.

Tajā pat laikā Covid-19 izraisīto nāves gadījumu skaits ir vidēji 9350 dienā, kas ir par 20% vairāk nekā jūnija vidū.

Atšķirība starp inficēšanās un nāves gadījumiem ir īpaši uzkrītoša valstīs, kuras pandēmija skārusi vissmagāk.

Piemēram, ASV jaunu inficēšanās gadījumu skaits ir pieaudzis par vairāk nekā 820%, tagad sasniedzot vidēji 94 000 dienā, salīdzinot ar 11 000 jūnija beigās.

Bet nāves gadījumu skaita pieaugums ir daudz lēnāks, tajā pašā laika periodā pieaugot par 105% līdz 430 gadījumiem dienā.

Pasaulē no Covid-19 kopš pandēmijas sākumi miruši vairāk nekā 4,25 miljoni cilvēku, taču Pasaules Veselības organizācija (PVO) lēš, ka patiesais skaitlis varētu būt divas vai trīs reizes lielāks nekā oficiālais.

Svarīgākais