Vai Lietuva nevakcinētajiem grasās aizliegt iepirkties lielveikalos?

© Vladislavs Proškins/F64

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vēl 218 cilvēkiem, 14 dienu kumulatīvajam inficēšanās gadījumu skaitam uz 100 000 iedzīvotājiem pieaugot līdz 147,7. Lai arī Lietuvā pret Covid-19 vakcinēti kopumā 1 443 213 cilvēki, Lietuvas valdība izstrādājusi projektu, kas paredz nevakcinētajiem būtiskus ierobežojumus. Tādējādi Lietuvas valdība cer mudināt vakcinēties tos, kas to vēl nav izdarījuši.

Iecerēts, ka ierobežojumi stāsies spēkā 13.septembrī, vēsta lrt.lt.

Līdz ar to pakalpojumi, veikali, tirdzniecības un izklaides vietas, restorāni, kafejnīcas, bāri, spēļu saloni, komerciālie un nekomerciālie kultūras, izklaides sporta pasākumi, svētki, gadatirgi, festivāli un citas cilvēku masu pulcēšanās vietas būs pieejamas tikai cilvēkiem, kam ir "iespēju pases" - dokumenta, kas apliecina, ka cilvēks ir vakcinēts pret Covid-19, pārslimojis šo slimību vai arī viņam nesen bijis negatīvs Covid-19 testa rezultāts, kā arī bērniem līdz 16 gadu vecumam.

Vietās, kur tiks ielaisti cilvēki ar "iespēju pasēm", maskas nebūs jāvalkā.

Savukārt cilvēkiem, kam nav "iespēju pases". iespējas apmeklēt sabiedriskās vietas būs ierobežotas. Viņi drīkstēs iepirkties tikai pārtikas veikalos, aptiekās, optikas veikalos, ja šīm tirdzniecības vietām ir atsevišķa ieeja no āra vai ja tās atrodas tirdzniecības centros, un ja to tirdzniecības platība nepārsniedz 1500 kvadrātmetru.

Bez "iespēju pases" tiks atļauts saņemt skaistumkopšanas pakalpojumus, veterinārmedicīnas pakalpojumus.

Tāpat bez "iespēju pases" drīkstēs piedalīties pasākumos ārtelpās, kuru dalībnieku skaits nepārsniedz 500.

Svarīgākais