Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Francija septembrī senioriem piedāvās papildu trešo Covid-19 vakcīnas devu

© AFP/Scanpix/Leta

Francija no septembra piedāvās papildu Covid-19 vakcīnu devas pilnībā vakcinētiem vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem no riska grupām, ceturtdien paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Jā, mums droši vien būs nepieciešama trešā deva, ne visiem uzreiz, bet jebkurā gadījumā vecākiem cilvēkiem un visvārīgākajiem," paziņoja Makrons.

Prezidents jau jūlijā pavēstīja, ka cilvēkiem, kuri tika vakcinēti pirmie, kas lielākoties bija cilvēki vecumā virs 80 gadiem un cilvēki ar nopietnām veselības problēmām, tiks piedāvāta trešā Covid-19 vakcīnas deva.

Pašreiz trešā deva Francijā pieejama tikai cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) trešdien aicināja valstis vismaz līdz septembra beigām noteikt moratoriju Covid-19 vakcīnu papildu devām cilvēkiem, kas jau ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19.

Organizācija skaidroja, ka šāds aizliegums nepieciešams, lai būtu iespējams nodrošināt vienlīdzīgāku vakcīnu sadali starp bagātajām un nabadzīgajām valstīm.

Izraēla jau sākusi piedāvāt trešo vakcīnas devu cilvēkiem, kas vecāki par 60 gadiem, un Vācija pagājušajā nedēļā paziņoja, ka no septembra arī sāks piedāvā papildu devas.