Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Grieķijā plosās mežu ugunsgrēki; ugunsgrēks apdraud Atēnas

© Scanpix/LETA

Otrdien izcēlies meža ugunsgrēks licis apturēt satiksmi pa šoseju, kas savieno Atēnas ar Grieķijas ziemeļiem un dienvidiem, ziņo amatpersonas.

Civilās aizsardzības aģentūra izplatījusi brīdinājumu iedzīvotājiem būt modriem, ugunsgrēkam izplatoties 30 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas.

Ugunsdzēsības dienests pavēstīja, ka cīņai ar liesmām rajonā, kur atrodas arī bijušās Grieķijas karaliskās ģimenes vasaras pils, iesaistīti pieci helikopteri, četras lidmašīnas, 35 ugunsdzēsības automašīnas un 104 ugunsdzēsēji.

Grieķijas premjers Kiriaks Micotakis pirmdien paziņoja, ka Grieķija šobrīd piedzīvo smagāko karstuma vilni trijās desmitgadēs. "Mēs piedzīvojam smagāko karstuma vilni kopš 1987.gada," pavēstīja Micotakis, piebilstot, ka varasiestādes dara visu iespējamo, lai tiktu galā ar situāciju.

Grieķijā tuvākajās dienās tiek prognozēts karstums līdz 45 grādiem pēc Celsija.

Civilās aizsardzības ministra vietnieks Niks Hardaljs sacīja, ka jūlijā Grieķijā tika reģistrēti 1584 meža ugunsgrēki, salīdzinot ar 953 2019.gadā. "Mēs vairs nerunājam par klimata pārmaiņām, bet gan par klimata draudiem," viņš norādīja.

Latviešu koristi, kas nesen viesojās Grieķijā, stāsta, ka drošības dēļ pa dienu no plkst.12 līdz plkst.17 tiek slēgti arheoloģiskie pieminekļi, tostarp - Akropole Atēnās, un pie tiem dežūrē ugunsdzēsēji.