Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Latvija sniedz palīdzīgu roku Ukrainai Covid-19 ierobežošanā

© Dmitrijs Suļžics/F64

 Nacionālie bruņotie spēki, atbalstot NATO Pandēmijas atbalsta Trasta fondu, ir veikuši otro Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centra iegādāto dezinfekcijas līdzekļu piegādi Ukrainai, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

"Ar NATO Trasta fonda starpniecību dāvinot Latvijā ražotos dezinfekcijas līdzekļus, mēs vēlamies ne vien sniegt palīdzīgu roku Ukrainai cīņā ar Covid-19, bet arī atkārtoti apliecināt mūsu atbalstu Ukrainai tās cīņā par suverenitāti un ceļā uz eiroatlantisko integrāciju," uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Dāvinājumu Ukrainai organizē NATO Eiroatlantiskās katastrofu reaģēšanas un koordinācijas centrs sadarbībā ar Latviju, atbildot uz Ukrainas lūgumu sniegt atbalstu Covid-19 izplatības ierobežošanā. Latvijas dāvinātie dezinfekcijas līdzekļi tiks nodoti Ukrainas Valsts robežsardzei.

Latvijas dāvinājums Ukrainai ir 30 000 litru Latvijā ražotā dezinfekcijas līdzekļa, kura iegādi par 97 284 eiro veica Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Jau ziņots, ka pirmā Latvijā ražoto dezinfekcijas līdzekļu dāvinājuma krava 9000 litru apjomā uz Ukrainu tika nosūtīta šī gada februārī. Vēlāk aptuveni 6000 litru dezinfekcijas līdzekļa tika nosūtīti Ziemeļmaķedonijai. Abu dāvinājumu kopējā vērtība bija 49 987 eiro.