Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Izraēlas premjers: Mums ir pierādījumi par Irānas saistību ar uzbrukumu tankkuģim pie Omānas

© AFP/Scanpix/Leta

Izraēlas premjerministrs Naftali Benets paziņojis, ka viņa valsts rīcībā ir pierādījumi par Irānas saistību ar ceturtdienas naktī notikušo uzbrukumu tankkuģim "Mercer Street" pie Omānas krastiem, kurā zaudēja dzīvību divi apkalpes locekļi.

"Pastāv izlūkdienesta pierādījumi, un mēs sagaidām, ka starptautiskā kopiena liks saprast Irānas režīmam, ka viņi pieļāvuši nopietnu kļūdu," svētdien valdības sēdē izteicies premjers, piebilstot, ka Izraēla "zinās, kā nosūtīt vēstījumu Irānai".

Uzbrukumā Izraēlas miljardiera Ejala Ofera kuģniecības kompānijā "Zodiac Group" ietilpstošā uzņēmuma "Zodiac Maritime" tankkuģim "Mercer Street", kas kuģo ar Libērijas karogu, dzīvību zaudēja divi apkalpes locekļi no Lielbritānijas un Rumānijas.

Teherāna saistību ar notikušo noliegusi. Kā izteicies Irānas Ārlietu ministrijas pārstāvis Saīds Hatibzade, Izraēlai "jāpārtrauc izteikt šādas nepamatotas apsūdzības".

ASV militārpersonas un uzņēmums "Zodiac Maritime" pieļauj, ka šai uzbrukumā, visticamāk, izmantots bezpilota lidaparāts.