Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Grieķijā plosās plaši mežu ugunsgrēki; cietuši astoņi cilvēki

© AFP/Scanpix/Leta

Grieķijā gandrīz 300 ugunsdzēsēji svētdien turpina cīņu ar mežu ugunsgrēku, kurā cietuši astoņi cilvēki un nopostītas 20 ēkas, tikmēr vēl 16 cilvēki nogādāti slimnīcās ar stipra karstuma radītām veselības problēmām.

Liels ugunsgrēks sestdienas rītā izcēlās netālu no Patras pilsētas Peloponēsas pussalas ziemeļos. Evakuēti pieci ciemi, slēgts autoceļš un tilts, kas Peloponēsu savieno ar pārējo Grieķiju. Slimnīcās ar apdegumiem vai elpceļu problēmām nogādāti astoņi cilvēki.

Cīņā ar liesmām iesaistīti arī pieci helikopteri un divas specializētās lidmašīnas. Tuvējās slimnīcas brīdinātas, ka tām var nākties uzņemt jaunus cietušos, bet krasta apsardze ir gatava glābt cilvēkus, kas patvērumu no ugunsgrēka dūmiem meklētu ūdenī.

Kā liecina Grieķijas Civilās aizsardzības aģentūras informācija, valstī saglabājas augsta ugunsbīstamība un diennakts laikā izcēlušies 58 mežu ugunsgrēki, bet lielāko daļu no tiem izdevies ātri apdzēst.

Grieķijā turpinās stipra karstuma vilnis, un Peloponēsas slimnīcās ievietoti 16 cilvēki ar lielās svelmes radītām elpceļu problēmām. Gaisa temperatūra pēdējās dienās dažviet pakāpusies līdz 43 grādiem pēc Celsija un svētdien varētu sasniegt pat 45 grādus, turklāt arī naktīs daudzviet, īpaši lielajās pilsētās, nekļūst vēsāks par 30 grādiem. Vēsāku laiku sinoptiķi nesola arī pirmdien un otrdien.

Pilsētās atvērtas halles ar kondicionētu gaisu, kur aicināti patverties cilvēki, kuriem pašiem mājās nav gaisa kondicionieru.

Tikmēr dzīvnieku aizsardzības biedrības aicina ļaudis ēnainās vietās izlikt ūdens traukus, lai bezsaimnieka dzīvniekiem lielajā karstumā būtu, kur padzerties.