Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Portugāle atvieglo Covid-19 ierobežojumus

© Ilze Šteinfelde/Neatkarīgā

Samazinoties ar Covid-19 saslimušo skaitam un pieaugot vakcinēto cilvēku skaitam, Portugāle nolēmusi pakāpeniski atvieglot ierobežojumus, kas ieviesti cīņā ar Covid-19.

Valdības mērķis ir no svētdienas pakāpeniski atvieglot ierobežojumus ar nosacījumu, ka vakcinācijas plāns arī turpmāk tiks sekmīgi īstenots.

"Pienācis laiks virzīties uz pandēmijas pārvaldīšanu atbilstoši vakcinācijas kritērijam," preses konferencē paziņoja Portugāles premjerministrs Antonio Kosta.

No svētdienas veikali, restorāni un teātri drīkstēs darboties līdz plkst.2, strādāšana no mājām vairs nebūs obligāta un nakts komandantstundas vīrusa smagāk skartajos reģionos tiks atceltas.

Saskaņā ar valdības plānu līdz svētdienai pilnībā pret Covid-19 tiks vakcinēti 57% iedzīvotāju.

Sertifikāts, kas apliecina vakcinēšanos pret Covid-19, vai negatīvs Covid-19 testa rezultāts vēl arvien būs nepieciešams, lai apmestos viesnīcās vai iekļūtu restorānos nedēļas nogalēs.

Nākamo sešu nedēļu laikā Portugāle cer pilnībā savakcinēt aptuveni 70% iedzīvotāju un septembrī atcelt prasību par masku nēsāšanu ielās.

Ja līdz oktobrim būs izdevies savakcinēt 85% iedzīvotāju, bāri un naktsklubi tiks atvērti vakcinētiem cilvēkiem un cilvēkiem, kas var uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Plānots atcelt arī ierobežojumus cilvēku skaitam restorānos un publiskos pasākumos.

Pēc saslimušo skaita pieauguma, izplatoties koronavīrusa delta paveidam, pēdējo nedēļu laikā jauno Covid-19 gadījumu skaits Portugālē ir sarucis, norādīja Kosta, piebilstot, ka vakcinēšanās ir palīdzējusi ierobežot vīrusa izplatību un samazināt smagi saslimušo cilvēku skaitu.