Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Šveices kalnu riteņbraucējas aizņem visu goda pjedestālu olimpiskajā krosā

© EPA/Scanpix/Leta

Šveices kalnu riteņbraucējas otrdien aizņēma visu goda pjedestālu Tokijas olimpisko spēļu sacensībās krosā, uzvaras laurus plūcot Jolandai Nefai.

Olimpiskajā krosā sportistes viltīgajā trasē kopumā veica 20,55 kilometrus - 1,3 kilometru ievadošo apli un piecus 3,85 kilometrus garus apļus. Organizatori nolēma trasi saīsināt par vienu apli, jo naktī un no rīta valdījušais lietus braukšanas apstākļus bija vēl vairāk apgrūtinājis.

2017.gada pasaules čempione Nefa bija vadībā no pirmā apļa un viņas pozīciju trasē neviena sāncense neapdraudēja. Uzvarētāja finišu sasniedza vienā stundā 15 minūtēs un 46 sekundēs.

Pēdējā aplī sev otro vietu nodrošināja Sīna Freija, kura bija vienu minūti un 11 sekundes lēnāka. Vēl pēc astoņām sekundēm finiša līniju šķērsoja Linda Inderganda. Trijnieks ar tikai Šveices riteņbraucējām sastāvā bija izkristalizējies pēc puses no distances.

Tikmēr šosezon visos četros Pasaules kausa posmos uzvarējusī francūziete Loana Lekomte finišā bija sestā, uzvarētājai zaudējot gandrīz trīs minūtes.

Pirmdien vīriešu sacensībās uzvarēja Lielbritānijas kalnu riteņbraucējs Toms Pidkoks.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam.