Dānijā cilvēkiem, kas sapotēti ar dažādām Covid-19 vakcīnām, tiks piedāvāta trešā deva

© EPA/Scanpix

Dānijā cilvēkiem, kas vakcinējušies ar divām dažādām Covid-19 vakcīnām, tiks piedāvāta trešā deva, paziņojusi Dānijas Veselības ministrija.

Ministrija radiostacijā DR pavēstīja, ka šādiem cilvēkiem tiks piedāvāta trešā deva pēc nacionālās vakcinācijas kampaņas beigām.

DR skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo vairākas valstis ārpus Eiropas Savienības (ES) un Šengenas zonas neatzīst par pabeigtu vakcinēšanās procesu, ja tajā izmantoti atšķirīgi preparāti. Tas var izraisīt problēmas ceļojumu laikā aptuveni 150 000 Dānijas pilsoņu, kas vakcinējušies ar divām dažādām Covid-19 vakcīnām.

Dānijas mediji nesen ziņoja, ka kāda Dānijā dzīvojoša taizemiete nevar apciemot savus vecākus Taizemē, jo nevar iebraukt šajā valstī bez karantīnas perioda ievērošanas, jo ir vakcinējusies ar dažādām Covid-19 vakcīnām.

Dānijā 151 335 cilvēki, galvenokārt veselības un aprūpes nozares darbinieki, kā pirmo saņēma "AstraZeneca" vakcīnas devu, bet pēc tam Dānija pārtrauca izmantot šo vakcīnu, pastāvot bažām par trombu veidošanos kā iespējamo blakni. Tādēļ šie cilvēki kā otro devu saņēma "BioNTech"/Pfizer" vai "Moderna" vakcīnu. Viņiem arī kā trešo devu paredzēts piedāvāt šīs vakcīnas.

Kā tas tiks organizēts praktiski, vēl nav skaidrs.

Svarīgākais