Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Pavērsiens Breda Pita un Andželīnas Džolijas šķiršanās prāvā

© Reuters/Scanpix

Andželīna Džolija ir izcīnījusi uzvaru cīņā ar Bredu Pitu - viņu nolīgtais tiesnesis tika atcelts laulības šķiršanas lietā. Kopš Džolija 2016. gadā iesniedza šķiršanās pieteikumu, aktieri cīnās par aizbildnību par saviem bērniem, vēsta BBC.

Privātais tiesnesis Džons Ouderkirks pieņēma lēmumu, ar kuru Pitam tika piešķirta kopīga aizbildnība šā gada maijā. Piektdien Kalifornijas tiesa piekrita Džolijas aicinājumam atcelt tiesnesi no lietas.

Apelācijas tiesa savā lēmumā paziņoja, ka tiesnesis Ouderkirks neatklāja savas biznesa attiecības ar Pita advokātiem. Tas bijis "ētisks pārkāpums", kas var radīt šaubas par "tiesneša spēju būt objektīvam", sacīja tiesa.

Šis lēmums nozīmē, ka juridiskā cīņa par pāra pieciem nepilngadīgajiem bērniem, iespējams, būs jāsāk no jauna pie jauna tiesneša. Privātie tiesneši bieži tiek pieņemti darbā ASV, lai risinātu strīdus starp šķirtajām slavenībām privātuma dēļ.

Pita pārstāvis sacīja, ka nolēmuma pamatā ir tehnisks jautājums. "Faktiskie pierādījumi", kuru dēļ tiesnesis Ouderkirks maijā pieņēma lēmumu, nav mainījušies, sacīja pārstāvis.

Džolija uzskata, ka viņai un bērniem ir "liegta taisnīga tiesa". Džolija ir kritizējusi tiesneša Ouderkirka lēmumu neļaut viņu bērniem liecināt aizbildnības sēdēs.

Andželīna 2016. gadā iesniedza šķiršanās pieteikumu, atsaucoties uz domstarpībām par audzināšanas metodēm.