Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

"Es to nožēloju"; atlaists olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas režisors

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Piektdien paredzētā Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija notiks bez tās režisora, jo Kontaro Kobajaši atlaists antisemītisku joku dēļ.

Kā vēsta britu sabiedriskā raidorganizācija BBC, par atlaišanas iemeslu kalpojis kāds vēl pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados izdarīts videoieraksts, kurā toreizējais komiķis Kobajaši redzams, jokojot par holokaustu.

Pats režisors pēc atlaišanas izplatījis paziņojumu, kurā uzsvēris, ka joki nedrīkstot raisīt ļaudīs negatīvas emocijas. "Saprotu, ka man nebija taisnība. Es to nožēloju," atzinis Kobajaši.

Tikai dažas dienas iepriekš ceremonijas sagatavošanas komandu bija spiests pamest komponists, jo atklājies, ka skolas gados viņš ņirgājies par klases biedriem invalīdiem.

Savukārt martā atlūgumu iesniedza radošais direktors Hiroši Sasaki, kurš nogrēkojās, pajokojot, ka ar savu korpulenci pazīstamā aktrise un komiķe Naomi Vatanabe varētu uzstāties "Olympig" (Olimpiskā sivēna) lomā.

Visbeidzot februārī amatu zaudēja orgkomitejas priekšsēdētājs Josiro Mori, kas izteicies, ka sievietes pārlieku daudz runājot un ka sanāksmes viņu dēļ ieilgstot.

Tikmēr olimpisko spēļu rīkotājiem jāturpina strādāt Covid-19 izplatības apstākļos. Inficēšanās konstatēta gan starp sportistiem, gan starp oficiālajām amatpersonām.

Saskaņā ar datiem uz ceturtdienu starp olimpiskajām spēlēm akreditētajām personām Covid-19 tests bijis pozitīvs 91 iesniedzējam.