Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Grieķijas dievnami aicina ticīgos vakcinēties pret Covid-19

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Grieķijas pareizticīgo baznīcas sinode aicina ticīgos vakcinēties pret Covid-19 un ir sastādījusi apkārtrakstu ar 12 jautājumiem un atbildēm par vakcināciju, ko paredzēts nolasīt dievnamos šajā valstī.

Četras lappuses garajā vēstulē, ko otrdienas vakarā publicēja laikraksts "Kathimerini", ir pārrunāti ne vien medicīniski jautājumi, bet arī populārākās sazvērestības teorijas.

"Koronavīrusa vakcīnas nesatur mikročipus. Tās ir nereālistiskas sazvērestības teorijas, kas pamatojas uz dezinformācijas kampaņām internetā," teikts apkārtrakstā.

Tajā arī izskaidrota Grieķijā populāra sazvērestības teorija, ka vakcīnas saturot embriju šūnas. Sinode informēja, ka šādu šūnu neesot nevienā vakcīnā.

Grieķijā pēdējā laikā ir krasi pieaudzis Covid-19 gadījumu skaits, bet pieprasījums pēc vakcinēšanās krītas. Otrdien tika reģistrēti 3565 jauni inficēšanās gadījumi 24 stundu laikā.

Valdība mēģina sekmēt vakcinēšanos ar dažādiem pasākumiem, piemēram, ar maksājumu karti 150 eiro vērtībā jauniešiem, kas vakcinējas.

Vakcinācija pret Covid-19 tagad ir obligāta aprūpes un veselības nozarē.

Baznīcas atbalsts vakcinācijai ir svarīgs, jo 95% grieķu vismaz oficiāli ir pareizticīgie un pareizticība ir ierakstīta valsts konstitūcijā kā valdošā reliģija. Starp vakcinācijas skeptiķiem ir daudz ticīgu cilvēku.