Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Baltkrievijas varasiestādes nobloķējušas piekļuvi ziņu vietnei "Naša Niva"

© Reuters/Scanpix

Baltkrievijas varasiestādes ceturtdien nobloķējušas piekļuvi neatkarīgajai ziņu vietnei "Naša Niva" un nosūtījusi policija uz tās redakciju.

Varasiestādes paziņojušas, ka piekļuve "Naša Niva" nobloķēta, jo medijs publicējis saturu, ko varasiestādes uzskata par nelegālu.

Lēmumu par medija nobloķēšanu pieņēmusi Informācijas ministrija.

"Naša Niva" sociālajos medijos ziņo, ka zaudējusi kontaktu ar vairākiem darbiniekiem, tostarp galveno redaktoru Jegoru Martinoviču.

Martinoviča sieva šorīt sociālajā tīklā "Facebook" apstiprinājusi, ka viņš ir aizturēts.

Cilvēktiesību centrs "Vjasna" ("Pavasaris"), atsaucoties uz aculieciniekiem, ziņo, ka "Naša Niva" redakcijā iegājuši drošības dienestu darbinieki.

Baltkrievijas žurnālistu asociācija tikmēr ziņo, ka aizturēts vēl vienas neatkarīgās ziņu vietnes - orsha.eu - galvenais redaktors un nobloķēta piekļuve arī šim medijam, kas raksta par informācijas tehnoloģiju jautājumiem.

Pērn pēc prezidenta vēlēšanām, kurās par uzvarētāju tika pasludināts ilggadējais valsts līderis Aleksandrs Lukašenko, Baltkrievijā izcēlās plaši protesti, kas tika apspiesti. Tostarp Lukašenko režīms bargi vērsies pret neatkarīgajiem medijiem un žurnālistiem, kas atspoguļoja protestus. Vairākiem žurnālistiem pēdējo mēnešu laikā piespiesti gari cietumsodi.

Populārā ziņu vietne "Tut.by" maijā tika nobloķēta un vairāki tās darbinieki aizturēti un apsūdzēti par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.