Krievija par nevēlamām pasludinājusi trīs izglītības organizācijas

© Reuters/Scanpix/Leta

Krievijas Ģenerālprokuratūra trešdien par nevēlamām pasludinājusi trīs trimdā dzīvojošā Kremļa kritiķa Mihaila Hodorkovska finansētās izglītības organizācijas.

Par nevēlamām atzītas organizācijas Hodorkovska Fonds, Krievijas nākotnes fonds, un Oksfordas Krievijas fonds, kā kā arī Francijas organizācija Eiropas izvēle.

Kā uzskata Ģenerālprokuratūra, šo organizāciju darbība "rada draudus Krievijas Federācijas konstitucionālās iekārtas pamatiem un drošībai".

Līdz ar to Krievijā nevēlamo organizāciju sarakstā tagad iekļautas 40 nevalstiskās organizācijas.

Hodorkovska Fonds tika izveidots 2004.gadā ar bijušā oligarha līdzdalību, tas atbalsta dažādus izglītības projektus. Tā meitas organizācija Oksfordas Krievijas fonds dibināta 2005.gadā, tās mērķis ir līdzdalība izglītības attīstībā Krievijā un Lielbritānijā. Tostarp fonds piedāvāja stipendijas vecāko kursu studentiem 20 Krievijas universitātēs.

Krievijas nākotnes fonds izveidots 2002.gadā ar Hodorkovska ziedojumu palīdzību un nodarbojas ar izglītības projektiem Krievijā un Austrumeiropā. Organizācija Eiropas izvēle nodarbojas ar izglītības programmām.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais