Itālijas atzīta par "zema riska" Covid-19 zonu

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Kopš pirmdienas visa Itālija atzīta par "zema riska" zonu, kur masku nēsāšana sabiedriskās vietās vairs nav obligāta.

Saskaņā ar rīkojumu, kas spēkā stājas pirmdien, Veselības ministrija pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma visus 20 Itālijas reģionus atzinusi par "balto zonu".

Tas nozīmē, ka sejas aizsargmaskas ārpus telpām vairs nav obligātas, tādējādi sagādājot ievērojamu atvieglojumu pilsoņiem, jo nerimstoties karstuma vilnim, Itālijas dienvidos gaisa temperatūra dažviet šonedēļ varētu pārsniegt 40 grādus pēc Celsija.

Pēdējo nedēļu laikā inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu un Covid-19 izraisīto nāves gadījumu skaits Itālijā strauji samazinājies.

Turklāt 17 572 505 itāļu jeb trešdaļa no iedzīvotāju kopskaita līdz svētdienai bija jau vakcinēti.

Kopš atcelta karantīna vakcinētajiem ieceļotājiem, Itālijā atgriezušies arī tūristi no citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kā arī no Lielbritānijas, ASV, Kanādas un Japānas.

Tomēr veselības ministrs Roberto Speranca aicinājis itāļus saglabāt modrību un piesardzību, ņemot vērā vīrusa jaunos variantus.

Kopš pandēmijas sākuma ar koronavīrusu inficējušies vairāk nekā četri miljoni itāļu, bet vairāk nekā 127 000 miruši no Covid-19 izraisītajām komplikācijām.

Pasaulē

Vatikāna banka ir atlaidusi divus darbiniekus, kuri ar savām nesenajām kāzām ir pārkāpuši tikko ieviesto aizliegumu precēties bankas darbinieku starpā, vēsta raidsabiedrība CNN.

Svarīgākais