Desmitgadīgā Spānijas jaunā māmiņa patiesībā ir 14 gadus veca

© Scanpix/AFP

Izrādās Spānijā dzīvojošā desmitgadīgā jaunā māmiņa par kuru ziņojām pirms nedēļas patiesībā ir 14 gadus veca, ziņo AP.

Jau ziņojām, ka Spānijā Heresas de la Fronteras pilsētā pasaulē mazuli laidusi desmitgadīga ieceļotāja no Rumānijas. Kamēr Andalūzijas provinces varasiestādes domāja kā rīkoties situācijā, jo arī bērna tēvs ir mazgadīgais un ir skaidrs, ka jaunie vecāki paši nespēs uzturēt bērnu. Andalūzijas sociālo lietu ministre Mikaela Navarro norādīja, ka vienīgā iespēja bērnam palikt ģimenē ir gadījumā, ja atbildību uzņemas vecvecāki. Saskaņā ar Spānijas likumiem, seksuālas attiecības ar personu, kura nav sasniegusi 13 gadu vecumu, tiek klasificētas kā vardarbība pret bērnu.

Nav noslēpums, ka ziņa par desmitgadīgo jauno māmiņu kļuva par sensāciju visā pasaulē.

Rumānijas galvaspilsētas Bukarestes nabadzīgajā Ferentaras rajonā mītošie kaimiņi izdzirdot ziņu desmitgadīgo jauno māmiņu bija sašutuši, ziņo AP.

"Tie ir meli, es zinu šo ģimeni viņi aizbrauca uz Spāniju 1990. gadā, meitenei tagad ir apmēram 14 gadu," sašutumu neslēpa ģimenes bijusī kaimiņiene Jonela Mutu.

Meitenes māte spāņu žurnālistiem pirms nedēļas teica, ka ir priecīga par mazbērna piedzimšanu un nesaprot kādēļ sacelts tāds furors. Viņa arī norādīja, ka bērna tēvs ir kāds 13 gadus vecs puisis, kurš dzīvo Rumānijā.

Savukārt Jonela Mutu norāda, ka māte melo. Kāds bijušais meitenes mātes paziņa, kuru sauc Gigi stāstījis, ka meitenei vajadzētu būt ap 14 vai 15 gadus vecai.